Nyheter från Tidningsbärarna
Nr 4 - 2015

LEDARE

Tack för ditt engagemang!

Julen står för dörren. Många där ute ser fram emot lite ledighet, med sovmorgon och extra tid för morgontidningen. Och det är vi som säkerställer att de får både sin post och morgontidning, även i jultid!

_I0C6940Jag vill säga ett stort och innerligt TACK till alla er engagerade TB-medarbetare som i ur och skur, i jultider och sommartider gör ert yttersta för nöjda kunder.

Varje dag visar vi att tillsammans når vi vår vision som ”bäst på tidskritisk distribution av post och morgontidningar”. När vi kombinerar vår kompetens och erfarenhet med nya idéer och  infallsvinklar uppstår de smarta lösningar som krävs.

På TB gillar vi att samarbeta. Vi hjälper gärna hushåll och fastighetsägare med märklappar till brevlådor och inkast. För när brevinkastet är rätt märkt eller det är skottat runt lådan hjälper det våra distributörer att ta sig fram säkert, och grannarna att få sin tidning före 06:00. Det är ett samarbete vi alla gynnas av.

Vi fortsätter utrullningen av B-post i samarbete med Bring Citymail.  Tillsammans med våra kollegor inom MTD erbjuder vi unikt morgontidiga distributionstjänster över hela landet. Och i vår tar vi det naturliga klivet in i Region Västra Skåne, då Region Malmö och Helsingborg blir en region och följer därmed med i vår ägares HD-Sydsvenskan utveckling.

Jag ser fram emot ett nytt och spännande 2016 här på TB och vill avsluta med att önskar er alla en riktigt fin avslutning på december månad och 2015. God Jul och Gott Nytt År!

Jessica Svenmar

tfVD Tidningsbärarna

NYA UPPDRAG

Distribution av gratistidningar

Utökad distribution av Metro
I cirka 2 år har vi distribuerat världens största gratistidning, Metro, till ca 70 ställ i Borås. Nu har vi fått förtroendet att från och med den 7/1 även distribuera till ca 900 ställ i Skåne och Blekinge 220 ggr/år.
- Vi är glada över det utökade förtroendet från Metro. Detta är en bra produkt som passar utmärkt för vår verksamhet berättar Sverker Andersson, Key Account Manager.

______________________________________________________________

Ny gratistidning i region Kalmar

Med start i januari kommer TB distribuera gratistidningen Kalmarposten till 75 000 hushåll och företag i Kalmar, Nybro och Torsårs samt till alla villor och företag i Mönsterås, Högsby och Oskarshamn. Kalmarposten utkommer 52 ggr/år.

JOBBA SMARTARE

Nya möjligheter i handenheten

glob

Ny ikon leder till nyhetsportal

På portalen publicerar vi information om TB som är relevant och intressant för dig i ditt arbete som distributör. Här finns möjlighet att kommentera inläggen samt en förslagslåda där du kan lämna synpunkter och förbättringsförslag som rör ditt arbete. Nyhetsportalen är endast till för oss som inom TB.

______________________________________________________________

Lättare att ansöka om semester

För att ansöka om sommarsemester 2016 använder du dig av handenheten/Holiday. Detta är ett smidigare sätt för dig att lämna in din ansökan. Det är dessutom enklare att administrera och sparar på porto, papper och miljön.

POST

Post före 06:00 med rätt märkning

Var ska vi leverera tidning och post?

Post får inte lämnas i tidningslåda eller tidningsklyka.

Post får endast lämnas i postlåda, brevinkast eller i fastighetsbox. Villor ska ha adressen på postlådan för att få post. Brevinkast och fastighetsboxar ska ha namn för att få post. Post ska alltid hanteras med sekretess.

Så här levererar  vi post och morgontidningar:

Postlåda – all post
Tidningslåda – endast morgontidningar
Brevklämma – endast morgontidningar
Fastighetsbox – allt utom morgontidningar

______________________________________________________________

Hur ska jag märka min brevlåda?

Våra distributörer lämnar ett kort till abonnenterna med information om hur vi vill att deras postlåda ska märkas. Vi tipsar om att man kan besöka vår hemsida för att läsa mer om hur man märker på rätt sätt. Gå gärna in på sidan och läs hur vi informerar externt om märkning av postlåda under "Kundservice/Märkning".

FRÅN VERKSAMHETEN

Filialtest, packsalsflytt och ny regionstruktur

Filialtester i Höganäs och Malmö

För att få ett närmare ledarskap och närhet till distributörerna testar TB två filialer, En större i Höganäs och en mindre i Malmö.

En filial kan vara en lokal, men också en större avlämningsplats där flera distributörer startar och avslutar sitt arbete. Där finns en arbetsledare, filialföreståndaren.

Under testen prövar vi även nya hjälpmedel, bl a ett elfordon och arbetscyklar.

Mats Abelsson, biträdande regionchef i Malmö menar att distributörerna kommer märka positiva effekter av detta. Vi får bättre kontroll på vår post och kvalitet. Vi får också ett effektivare arbetssätt bl a behöver vi endast en nyckelknippa per distrikt. Kommunikationen mellan distributör och kontor förbättras också. Det skapar en gemensamhetskänsla och samhörighet mellan kollegor och företag.

Jonas Björk-Lindström, regionchef i Helsingborg berättar att filialen i Höganäs har varit igång sedan 3/11 och allt fungerar som tänkt.

Utvärdering av testen sker under våren 2016 och då beslutas om TB ska införa fler filialer på strategiskt utvalda platser.

______________________________________________________________

Packsalsflytt i Växjö

Packsalen i Växjö har flyttat och finns nu åter igen på samma plats som regionkontoret. Regionchef Per Bratt berättar att det kommer bli en bättre struktur i den nya packsalen och företagsbilarna får sin bestämda plats istället för som tidigare när de fick parkera på gatan.

______________________________________________________________

Packsalen i Helsingborg försvinner

All packning av morgontidningar i Skåne hanteras fr o m 12/1 i Malmö, där tidningarna också trycks. En projektgrupp inom TB har tillsammans med representanter från HD-Sydsvenskan effektiviserat och strukturerat om packningen. Man har skapat bättre förutsättningar för en framtid med ökad hantering av post.

Även lastgården i Helsingborg stängs. Samtliga morgontidningar och post körs upp direkt till Helsingborg, Höganäs och Landskrona från Malmö. Våra buntlinjechaufförer hanterar själva packning av sina bilar på omlastningsplatsen.

 

______________________________________________________________

Region Västra Skåne

Region Malmö och Helsingborg bildar tillsammans en ny region, region Västra Skåne.

Syftet är att uppnå ett närmare ledarskap med en tydligare operativ ledare på natten med större ansvar inom varje område.

Håkan Rudberg, regionchef i Malmö menar att detta skapar en tydligare organisation för distributörerna.

Den nya regionen träder i kraft 1 Mars 2016.

Inom kort kommer alla berörda distributörer få mer information om region Västra Skåne.

ARBETSMILJÖ

Säkra och trygga arbeten

Hjälpmedelsgruppen

Våra hjälpmedel är bra men behöver förändras och kompletteras med tanke på post och övriga produkter förutom morgontidningar.

Distributörerna ska ha rätt redskap för att kunna utföra sina arbetsuppgifter på ett fullgott sätt. TB har en hjälpmedelsgrupp som består av utvecklare, distributörer, skyddsombud, arbetsledning, representanter för arbetsmiljö och personer med bl a kompetens inom teknik och kvalitet.

Gruppen ska testa och ta fram nya hjälpmedel samt skriva instruktioner hur de ska användas till handledarna.

______________________________________________________________

Lyssna på vad din kropp och hjärna säger till dig

När man blir sömnig sänks prestationsförmågan och reaktionsförmågan vilket ökar risken för olyckor. Det gäller särskilt under sen natt och tidig morgon. Därför är det extra viktigt att du är noga med sömnen och maten.

Att äta stora mängder kolhydrater medför att koncentrationsförmågan sjunker och du blir lättare irriterad, trött och nedstämd.

Sömnen efter nattskiftet blir vanligtvis ordentligt förkortad. Det går att kompensera med en tupplur på eftermiddagen/kvällen om du ska jobba följande natt också. Om du däremot har några dagar ledigt efter nattpasset och vill återgå till normal dygnsrytm kan du hoppa över tuppluren.

Källa: Prevent.se - Arbetsmiljö i samverkan - Svensk Näringsliv, LO & PTK

______________________________________________________________

Röda korsets app

21798%20-%20fhikonRöda Korsets Första hjälpen-app finns att ladda ned till din privata Android- eller iPhonetelefon. Den är enkel, gratis och kan rädda liv.

Röda Korsets Första hjälpen-app ger dig direkt all information du behöver i de vanligaste nödsituationerna. Med videoklipp, interaktiva kunskapstester och enkla steg-för-steg-råd är det lättare än någonsin att lära sig grunderna i första hjälpen.

KVALITET

Kvalitet engagerar

kvalitetHanna Stjernfeldt och Lena Brink,  som båda arbetar med kvalitetsprojektet, har åkt på turné bland våra regioner/avdelningar och har utbildat i och diskuterat TB:s kvalitetsarbete. Nu har alla tjänstemän en gemensam grund för att tillsammans fortsätta arbetet med kvalitetsprojektet.

Vi arbetar hållbart, smart, engagerat och tillsammans...
… för nöjda kunder
… mot tydliga mål som vi mäter och följer upp
… med goda förutsättningar för att kunna göra rätt från början
… efter tydliga rutiner
… aktivt med ständiga förbättringar

PRESSKLIPP

TB i media

frysandegubbeLuciafika i mörkret

Tidningsbäraren Håkan Victorsson i Malmö bjöd för elfte året i rad under en tidig söndagsmorgon distributörerna på både glögg, kaffe, saffransbullar och pepparkakor. Det uppmärksammade Sydsvenskan. Bilden är från TB:s bildarkiv.

Om du vill läsa artikeln klickar du här eller klistrar in länken nedan  i din webbläsare

 http://www.sydsvenskan.se/malmo/luciatomte-bjod-tidningsbud-pa-morgonfika/

______________________________________________________________

Tidningsbudens natt

Natten mot torsdagen den 12 november tillägnades radioprogrammet Vaken med P3/P4 till alla distributörer (tidningsbud) i landet. De var den mest generösa yrkesgruppen under Vakens insamling till Världens barn tidigare i oktober. 

Om du vill lyssna på programmet klickar du här eller klistrar in länken nedan  i din webbläsare

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2689&artikel=6300149

FEEDBACK NYHETSBREV

Tack för i år!

2016 års första nyhetsbrev kommer i början av mars.

Redaktionen tar tacksamt emot tankar om nyhetsbrevet och bilder från vår verksamhet, skicka ditt bidrag till marie.rantonen@tidningsbararna.se.

Om du har förbättringsförslag som rör ditt arbete maila in förslagen till forslagslada@tidningsbararna.se eller via distributörsportalen/Tips and improvements.

God Jul och Gott Nytt År!

Tidningsbärarna. Rätt produkt på rätt plats i rätt tid

Ansvarig utgivare: Jessica Svenmar
Adress: Tidningsbärarna, Box 6106, 22 11 Malmö
Telefon: 010-498 20 00
Mail och tips till redaktionen:
nyhetsbrev@tidningsbararna.se
Förslagslåda kring ditt arbete:
forslagslada@tidningsbararna.se eller via distributörsportalen/Tips and improvements

Redaktionen ansvarar inte för insänt, ej beställt material